Årets talare

Håll utkik här under hösten – vi avslöjar nya talare fortlöpande. Först ut är:

Roko Kursar

Roko Kursar

Future and Welfare 2021

Roko Kursar, vice ordförande i Malmö stads kommunstyrelse, öppnar konferensen den 4 mars med väl valda ord och intressanta perspektiv.

Per Naroskin

Mer info kommer inom kort!

Morten Hyllegaard

Morten Hyllegaard

Dansk välfärd i samarbete med lokalsamhället

Välfärden ska inte vara en tjänst från kommunen utan något vi skapar tillsammans i lokalsamhället. Morten ger inspirerande exempel från andra länder och tar upp toppchefernas betydelse för innovation i kommunen. Dessutom ger han perspektiv på vad som krävs för att utveckla den svenska välfärdssektorn.

Anders Borg

Anders Borg

Världsekonomin och Covid-19, vad betyder det för Sveriges kommuner?

Hur påverkas en bransch, kommun eller region av de snabba förändringar vi ser? Och vad betyder CoVid-19 för ekonomin och politiken? Anders Borg berör de dagsaktuella frågorna utifrån sin erfarenhet som finansminister, företagsrådgivare och investerare.

Fredrik Tamm

Fredrik Tamm

Som Tinder – nya möjligheter för offentliga upphandlingar

Digitaliseringen möjliggör ett helt nytt sätt att arbeta med upphandlingar än förut. Snart får du veta hur!

Gunnar Wetterberg

Gunnar Wetterberg

Svensk krishantering efter corona
Det kan komma en pandemi som blir mer smittsam, mer dödlig och mer plågsam. Om coronan får oss att bygga upp rutiner som funkar vid en ny pandemi så kanske den är en nyttig generalrepetition, menar Gunnar Wetterberg.

Bo Dahlbom

Bo Dahlbom

Digitalisering och AI
Digitaliseringen ger oss både nya möjligheter och utmaningar. Den är här oavsett vad vi tycker och vill och vi måste diskutera hur vi ska hantera den bäst. Hör Bo Dahlboms inspirerande föreläsning om hur det ska gå till!

Marco Espinheira

Marco Espinheira

Rapport från Cascais, Portugal

I den portugisiska staden Cascais har man tagit medborgarnas engagemang till en ny nivå med hjälp av appar. Här tjänar medborgarna på att göra goda gärningar och kan dessutom kan vara med och påverka stadens utveckling!

Tobias Baudin

Tobias Baudin

Välfärden i framtidens Sverige

Hur ska kommuner med så olika förutsättningar kunna leverera välfärd med kvalitet de kommande åren? Vad krävs och vad behöver man göra annorlunda än hittills? Hur mår välfärden – egentligen?

Per Naroskin

Per Naroskin

Per Naroskin är psykolog och psykoterapeut. Förutom sin kliniska verksamhet har Per skrivit flera böcker och pjäser och medverkar i flera tidningar. Mest känd är han kanske som en av spanarna i radioprogrammet med samma namn i P1. I höstas kom han tillsammans med Göran Everdahl ut med boken Leenden: en fälthandbok.

Talarpunkt på Future and Welfare 2022:

Människan och tekniken

Ny teknik är en utmärkt utsiktspunkt för att förstå hur olika vi människor förhåller oss till förändringar och nymodigheter. Några vill alltid vara först med det nya medan andra surt bromsar och protesterar. Per Naroskin presenterar oväntade infallsvinklar på våra olika sätt att reagera. Med mycket humor och värme beskriver han de mänskliga konsekvenserna av den snabba tekniska utvecklingen på olika områden.