Program och talare

Här kan du se årets talare på Future & Welfare 2022 och läsa programmet längre ned på sidan.

Möt årets talare

Future & Welfare samlar talare från Sverige och utomlands som alla har ett unikt perspektiv på svensk välfärd och framtidsutmaningar. Observera att talarlistan är preliminär och uppdateras löpande.

OBS: även om konferensen är uppskjuten tillsvidare, följer dessa talare och programpunkter med till nästa gång!

Anders Borg
Anders Borg
Annika Stedner
Annika Stedner
Aurora Øvereng
Balqis Lamis Khattab
Balqis Lamis Khattab
Bo Dahlbom
Bo Dahlbom
Emelie Värja
Emelie Värja
Eva Klang Vänerklint
Eva Klang Vänerklint
Fredrik Tamm
Fredrik Tamm
Gunnar Wetterberg
Gunnar Wetterberg
Henrik Eriksson
Henrik Eriksson
Marco Espinheira
Marco Espinheira
Morten Hyllegaard
Morten Hyllegaard
Per Naroskin
Per Naroskin
Roko Kursar
Roko Kursar
Tien Yun Yang
Tien Yun Yang
Vincent Yao
Vincent Yao

Läs programmet

Programmet är preliminärt och uppdateras löpande med fler talare och pass. 
Har du en ”önsketalare” som du saknar i programmet? Hör av dig till oss!

Anders Borg

Anders Borg

F.d. finansminister, ekonomisk rådgivare m.m.

Anders Borg har varit Sveriges finansminister och har fortsatt sin karriär som rådgivare i stora internationella sammanhang med uppdrag i bl.a. bankvärlden. Han uppskattas som föreläsare om hur världsekonomin, den tekniska förändringen och globaliseringen påverkar människor, företag, sektorer och länder.

Eva Klang Vänerklint

Eva Klang Vänerklint

Förvaltningschef för vård & omsorg, Mölndals stad
Eva Klang Vänerklint har många års erfarenhet av chef- och ledarskap på alla nivåer inom vård och omsorg, med en unik förmåga att entusiasmera och stödja sina medarbetare. Särskilt brinner Eva för det förebyggande arbetet inom vård och omsorg, och med brukaren i centrum driver hon utveckling inom digitalisering, e-hälsa, och innovativa arbetssätt. Evas ledarskap är synonymt med empowerment och genom tillitsbaserat ledarskap tar hon vara på de goda idéerna och krafterna hos sina 1600 medarbetare, och klarar den framtida välfärden på ett hållbart sätt.

Annika Stedner

Annika Stedner

Förvaltningschef för kultur & fritid, Mölndals stad
Annika Stedner har jobbat i 20 år med att lyfta fram den kommunala kulturens, idrottens och fritidens förbyggande och främjande roll för hållbar samhällsutveckling. När samhället står inför utmaningar blir det än viktigare att visa på de effekter kulturen, idrotten och fritiden har för stärkt demokrati, meningsfull fritid, livslång hälsa, livslångt lärande och sociala sammanhang.

Aurora Øvereng

Expert, IVL Svenska Miljöinstitutet
Mer info om Aurora Øvereng kommer inom kort.

Balqis Lamis Khattab

Balqis Lamis Khattab

Grundare och verksamhetsledare för Möllans Basement, Malmö

Eldsjälen Balqis Lamis Khattab är född och uppvuxen i Malmö och är nu aktiv i en mängd initiativ som gör staden till en bättre plats att bo, särskilt för ungdomar i riskzonen för kriminalitet och utanförskap. Genom sitt engagemang har hon bl.a. hittat sysselsättning för över 300 ungdomar och därigenom hjälpt dem att lämna den kriminella banan. För detta har hon fått flera utmärkelser såsom Årets Eldsjäl, Engagemang Malmö och Skånes mest företagsamma människa.

Bo Dahlbom

Bo Dahlbom

IT-professor

Bo Dahlbom är IT-professor vid Göteborgs universitet, Ledamot i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien och rådgivare till Regeringen i IT-politiska frågor. Han är känd och uppskattad som debattör och talare i ämnet digitalisering.

Emelie Värja

Emelie Värja

Forsknings- och utbildningschef, Kommuninvest i Sverige
Emelie Värja är forsknings- och utbildningschef på Kommuninvest. Hon brinner för välfärdsfrågor, effektivt resursutnyttjande, likvärdiga förutsättningar och långsiktig ekonomisk hållbarhet. Hon är även doktor i nationalekonomi och blev vald till årets kommunalekonom 2020.

Fredrik Tamm

Fredrik Tamm

Affärsmakare, grundare av bl.a. DoubleCheck och Public Insight

Fredrik Tamm har sedan början av 2000-talet aktivt arbetat för sundare affärer på den offentliga marknaden. Han har bidragit till att synliggöra offentlig marknads affärsvärden genom den nationella insamlingen av offentlig sektors inköpsvärden. Med grund i den egenutvecklade definitionsmodellen över hur den offentliga marknaden fungerar erbjuder hans bolag stöd i att förstå och utveckla den offentliga marknaden. Oavsett om det handlar om leverantörer eller köpare.

Gunnar Wetterberg

Gunnar Wetterberg

Historiker, författare, ledamot i Sveriges Radios styrelse, m.m.

Gunnar Wetterberg är historiker, samhällsdebattör, tv-kändis och diplomat med hela världen som arbetsfält. Du känner förmodligen igen honom från Fråga Lund och från debatten om Covid-19.

Henrik Eriksson

Henrik Eriksson

Professor i kvalitets-och verksamhetsutveckling

Henrik Eriksson professor i kvalitets-och verksamhetsutveckling på Chalmers Tekniska Högskola och har i 20 år bedrivit forskning om hur man får hög kvalitet och bra resultat i en verksamhet. Han har studerat vad som kännetecknar verksamheter som är framgångsrika och som lyckas åstadkomma bra resultat över tid. I boken ”Sveriges bästa verksamheter” har han populärvetenskapligt beskrivit dessa framgångsrika organisationer.

Marco Espinheira

Marco Espinheira

Ledare för framtidsfrågor, Cascais (Portugal)

Marco Espinheira är sedan år 2014 ledare för framtidsfrågor i den portugisiska staden Cascais. Han ansvarar för kommunikation, innovation, informationsteknologi, kultur och arv, medborgarskap, strategisk planering och smart stadsplanering.

Morten Hyllegaard

Morten Hyllegaard

Partner på utvecklingsbyrån BETA

Morten Hyllegaard är partner på BETA i Danmark, en byrå som arbetar med välfärdsledning och välfärdsutveckling. Han är van föreläsare som har rest runt i hela Skandinavien för att hjälpa organisationer och kommuner att utvecklas åt rätt håll.

Per Naroskin

Per Naroskin

Psykolog, radiopersonlighet och författare

Per Naroskin är psykolog och psykoterapeut. Förutom sin kliniska verksamhet har Per skrivit flera böcker och pjäser och medverkar i flera tidningar. Mest känd är han kanske som en av spanarna i radioprogrammet med samma namn i P1. I höstas kom han tillsammans med Göran Everdahl ut med boken Leenden: en fälthandbok.

Roko Kursar

Roko Kursar

Vice ordförande i Malmö stads kommunstyrelse

Roko Kursar (L) är vice ordförande i Malmö stads kommunstyrelse. Han har ansvar för LSS och funktionsstöd, är ordförande i funktionsstödsnämnden och i Malmö stads råd för funktionshinderfrågor.

Tien Yun Yang

Tien Yun Yang

Medicine doktor och mastersstudent, Karolinska Institutet
Mer information om Tien Yun Yang kommer inom kort.

Vincent Yao

Vincent Yao

Taiwans ambassadör i Sverige
Mer information om Vincent Yao kommer inom kort.

Future & Welfare 2022 är uppskjutet tills vi känner att vi kan anordna konferensen utan risk för corona. Här kan du lägga en intresseanmälan för att delta, så kontaktar vi dig när vi har bestämt det nya datumet! 

Intresseanmälan är inte bindande.